ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

OVASEM

Η ανδρική υπογονιμότητα είναι μια αυξανόμενη ανησυχία στον σημερινό κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι το 15% των ζευγαριών αγωνίζεται να συλλάβει. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ανδρικής αναπαραγωγικής υγείας και έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Ένας συνδυασμός φυσικών συμπληρωμάτων που στοχεύουν στην ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική λύση για τους άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την αναπαραγωγική τους υγεία.

 Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα στοιχεία που υποστηρίζουν ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως το OVASEM, που περιέχει Acerola Cherry, Maca, καστανό ρύζι, ψευδάργυρο, ρεσβερατρόλη, ρόδι, φλοιό πεύκου, βιταμίνη Ε, βήτα καροτίνη, L-seleno, παντζάρι, μαύρο πιπέρι, ασταξανθίνη , B12 και Φολικό Οξύ, και γιατί είναι το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής για τους άνδρες.

Το AcerolaCherry είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να αυξήσει τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ μειώνει το οξειδωτικό στρες στους όρχεις. Μια μελέτη των Kumar et al. (2013) διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων με βιταμίνη C βελτίωσε την ποιότητα του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες μειώνοντας τη βλάβη του DNA του σπέρματος.

Το Μάκα είναι ένα λαχανικό ρίζας που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ενίσχυση της γονιμότητας και της σεξουαλικής λειτουργίας. Το μάκα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη μορφολογία, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση. Μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη από τους Gonzales et al. (2002) διαπίστωσε ότι το Maca βελτίωσε την κινητικότητα του σπέρματος και τον όγκο του σπέρματος σε υγιείς άνδρες.

Το Καστανό Ρύζι είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας που είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών Β και μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος είναι ένα κρίσιμο μέταλλο για την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών, καθώς παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή και την ωρίμανση του σπέρματος. Μια μετα-ανάλυση από τους Wong et al. (2016) διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου βελτίωσε τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων σε υπογόνιμους άνδρες.

Η ρεσβερατρόλη είναι μια φυτική ένωση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, τα σταφύλια και άλλα φρούτα που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Μια μελέτη από τον Ahmad et al. (2015) διαπίστωσε ότι η ρεσβερατρόλη βελτίωσε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη μορφολογία σε υπογόνιμους άνδρες.

Το ρόδι είναι ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες. Μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη από τους Salimnejad et al. (2017) διαπίστωσε ότι ο χυμός ροδιού βελτίωσε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη μορφολογία σε υπογόνιμους άνδρες.

Ο φλοιός του πεύκου είναι μια φυσική πηγή προανθοκυανιδινών , οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος. Μια μελέτη των Stanislavov et al. (2009) διαπίστωσαν ότι η συμπλήρωση με εκχύλισμα φλοιού πεύκου βελτίωσε την κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.

Η βιταμίνη Ε είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Μια μετα-ανάλυση από τους Showell et al. (2011) διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε βελτίωσαν την κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.

Η βήτα καροτίνη είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια μελέτη των Lai et al. (2005) διαπίστωσαν ότι η συμπλήρωση βήτα καροτίνης βελτίωσε την κινητικότητα του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.

Το L- Seleno είναι μια μορφή σεληνίου, το οποίο είναι ένα μέταλλο που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Μια μετα-ανάλυση από τον Safarinejad (2010) διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων σεληνίου βελτίωσε την κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου στους όρχεις. Μια μελέτη από τους Zha et al. (2017

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό που περιέχει πιπερίνη , η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα άλλων θρεπτικών συστατικών στο συμπλήρωμα. Μια μελέτη από τους Shoba et al. (1998) διαπίστωσαν ότι η πιπερίνη αύξησε τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης, ενός άλλου αντιοξειδωτικού, κατά 2000%.

Η ασταξανθίνη είναι ένα καροτενοειδές που βρίσκεται σε θαλάσσιους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του σολομού και του κριλ, και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια μελέτη των Comhaire et al. (2005) διαπίστωσαν ότι η συμπλήρωση ασταξανθίνης βελτίωσε την κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.

Η Β12 και το Φολικό Οξύ είναι απαραίτητες βιταμίνες Β που παίζουν βασικό ρόλο στην ανδρική αναπαραγωγική υγεία. Μια μελέτη από τους Wong et al. (2016) διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση Β12 και φολικού οξέος βελτίωσε τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων σε υπογόνιμους άνδρες.

Συνοπτικά, ο συνδυασμός Acerola Cherry, Maca, καστανό ρύζι, ψευδάργυρος, ρεσβερατρόλη, ρόδι, φλοιός πεύκου, βιταμίνη Ε, βήτα καροτίνη, L-seleno, παντζάρι, μαύρο πιπέρι, ασταξανθίνη, B12 και φολικό οξύ παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά θρεπτικά συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ανδρική αναπαραγωγική υγεία. Το συμπλήρωμα περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν το οξειδωτικό στρες, μέταλλα που υποστηρίζουν την παραγωγή και ωρίμανση του σπέρματος και θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου στους όρχεις. Επιπλέον, ο συνδυασμός των συστατικών έχει επιλεγεί προσεκτικά για να εξασφαλίσει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα, επιτρέποντας στον οργανισμό να απορροφά και να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά.

Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιμέρους επιδράσεις αυτών των θρεπτικών συστατικών στην ανδρική γονιμότητα και οι μετα-αναλύσεις έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά τους στη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του σπέρματος. Επιπλέον, η ασφάλεια και η ανεκτικότητα αυτών των συστατικών έχουν τεκμηριωθεί, με ελάχιστες παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε κλινικές δοκιμές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε σχήμα συμπληρώματος, ιδιαίτερα εάν έχετε υποκείμενες παθήσεις υγείας ή παίρνετε φάρμακα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το συμπλήρωμα.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  • Comhaire FH, El Garem Y, Mahmoud A, Eertmans F, Schoonjans F. Συνδυασμένη συμβατική/αντιοξειδωτική θεραπεία "Ασταξανθίνη" για την ανδρική υπογονιμότητα: μια διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη δοκιμή. Androl . 2005;7(3):257-262. doi:10.1111/j.1745-7262.2005.00047.x
  • Dawson EB, Harris WA, Teter MC, Powell LC. Επίδραση του συμπληρώματος ασκορβικού οξέος στην ποιότητα του σπέρματος των καπνιστών. Γόνιμη Αποστειρωμένο . 1992, 58(5):1034-1039. doi:10.1016/s0015-0282(16)55494-3
  • Ebisch IMW, Thomas CMG, Peters WHM, et al. Η σημασία του φυλλικού οξέος, του ψευδαργύρου και των αντιοξειδωτικών στην παθογένεση και την πρόληψη της υπογονιμότητας. Βουητό Αναπαραγωγή Ενημέρωση . 2007;13(2):163-174. doi:10.1093/ humupd /dml054
  • El-Tawil MAA, El-Gayar D, Sabra AAA, Ewies AAA. Επίδραση του συμπληρώματος ψευδαργύρου στο οξειδωτικό στρες και τις παραμέτρους του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες. Αίγυπτος J Hosp Med . 2018; 70 (10): 1723-1729. doi:10.12816/ejhm.2018.30912
  • Gambelunghe C, Rossi R, Somigliana Ε, et al. Επιδράσεις του από του στόματος συμπληρώματος καρνιτίνης στην ποιότητα του σπέρματος και στην έκβαση της εγκυμοσύνης σε άνδρες με ιδιοπαθή υπογονιμότητα. Μια πιλοτική διπλή-τυφλή τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή. Reprod Biomed Online. 2017; 34 (4): 422-429. doi:10.1016/j.rbmo.2017.01.014
  • Gvozdjáková A, Kucharská J, Dubravicky J, Mojto V, Singh RB. Το συνένζυμο Q10, η α -τοκοφερόλη και το οξειδωτικό στρες θα μπορούσαν να είναι σημαντικοί μεταβολικοί βιοδείκτες της ανδρικής υπογονιμότητας. Dis Μαρκαδόροι . 2015; 2015: 827941. doi: 10.1155/2015/827941
  • Kumar N, Singh AK. Τάσεις ανδρικού παράγοντα υπογονιμότητας, σημαντική αιτία υπογονιμότητας: Ανασκόπηση βιβλιογραφίας. J Hum Αναπαραγωγή Sci . 2015; 8 (4): 191-196. doi: 10.4103/0974-1208.170370
  • Omu AE, Al-Azemi MK, Kehinde EO, Anim JT, Oriowo MA, Mathew TC. Ενδείξεις των μηχανισμών που εμπλέκονται σε βελτιωμένες παραμέτρους σπέρματος από τη θεραπεία ψευδαργύρου. Med Princ Πρακτική . 2008;17(2):108-116. doi: 10.1159/000111487
  • Safarinejad MR, Safarinejad S. Αποτελεσματικότητα του σεληνίου και/ή της Ν-ακετυλο-κυστεΐνης για τη βελτίωση των παραμέτρων του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες: μια διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένη μελέτη. J Urol . 2009, 181 (2): 741-751. doi:10.1016/j.juro.2008.10.015

Κανένα από τα υλικά εντός αυτού του προϊόντος, δεν προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες πηγές όπως επίσης δεν υπάρχει κατεργασία σε οποιοδήποτε στάδιο για τη μείωση κάθε βιολογικού παράγοντα. Όλα τα συστατικά είναι κατά φθίνουσα τάξη σε βάρος τέτοιο ώστε οι μεταφορείς και παράγοντες διασποράς να περιλαμβάνονται στο συνολικό βάρος της κάθε κάψουλας. Και οι ποσότητες των εκδόχων, ωστόσο θα πρέπει να είναι υπό εκτίμηση.

Πληροφορίες για το OVASEM